• Kultur och hälsa en ekonomisk fråga

[2017-06-21] Hur kan sociala ojämlikheter på hälsoområdet bekämpas genom konst och kultur? Det var ämnet för ett av rundabordssamtalen på ekonomifestivalen i Trento, Italien.

• Kompetenscentrum för kultur och hälsa i vården

[2017-01-23] Stockholms läns landsting har fått ett Kompetenscentrum för kultur och hälsa. Syftet är att långsiktigt arbeta med konst och kultur i vården.

• Läs och må bra - stressa av med böcker

[2017-01-16] Egentligen behövs det ju ingen särskild anledning till att ligga på soffan med en bra bok. Men det är inte bara ett nöje ¿ läsning kan också vara en väg till god hälsa, det skriver månadstidningen Femina i sitt senaste nummer.

• Nordiskt-ryskt samarbete om kultur och hälsa

[2016-12-22] Under två år har de nordiska länderna och Ryssland haft ett utvecklingssamarbete inom hälso- och sjukvård. Samarbetsprogrammet Culture for Health avslutades nyligen med en konferens i Sankt Petersburg.

• Rita Charon intervjuad i Läkartidningen

[2016-12-22] ¿ The care of sickness is a work of art. Det förklarar professorn och allmänläkaren Rita Charon, en förgrundsfigur inom narrativ medicin, för Läkartidningen.

• Narrativ medicin får en egen förening

[2016-12-22] Narrativ medicin har fått en egen förening i Sverige, rapporterar Läkartidningen. Syftet är att värna om patientmötet och patientens historia.

• Narrativ medicin - en workshop om läkekonst och annan konst

[2016-12-02] Narrativ medicin är ett begrepp för att beskriva hur man kan främja läkande genom att sätta människans berättelse i centrum. Genom att integrera humanistiska perspektiv kan man komma längre när man sätter och tolkar diagnoser och hur patienten på bästa sätt kan få hjälp att hantera sin sjukdom. På Kungälvs sjukhus har man kommit långt med narrativ medicin i sina personcentrerade patientronder. Den 25-26 november ordnade de en workshop där man bjudit in professor Rita Charon från Columbia University i New York som är världsledande på ämnet.

• Forskning visar hur kultur kan användas för hälsan

[2016-10-11] Hur kan läkare använda sig av skönlitteratur? Hjälper film människor att må bättre? Kan en kör- och orkesterskola verka för ökad integration? Nya antologin Kultur och hälsa i praktiken från Göteborgs universitet visar hur kultur kan användas framgångsrikt i bland annat vård och skola.

• Ny antologi - Kultur och hälsa i praktiken

[2016-10-10] Kultur och hälsa har utkommit med en ny antologi - Kultur och hälsa i praktiken

• Öppen föreläsning med professor Rita Charon

[2016-09-22] Centrum för kultur och hälsa i samarbete med Nätverket för medicinsk humaniora samt Centrum för kritiska kulturarvsstudier presenterar en öppen föreläsning med professor Rita Charon, Columbia University, New York, USA. Temat för föreläsningen är Narrative Medicine: Creativity, Doubt and Healing