Nätverket för litteratur och klinisk psykologi

Nätverket för litteratur och klinisk psykologi vänder sig till studenter, forskare och kliniskt verksamma som är intresserade av vilken betydelse litteratur, samt teater, bildkonst, dans och musik har för mänskligt välbefinnande och existentiellt meningskapande.

Nätverket för litteratur och klinisk psykologi bedriver seminarieverksamhet och bjuder in föreläsare som arbetar med frågor som rör konstnärliga uttryck och hälsa i sin forskning och/eller sitt kliniska arbete. En ambition med nätverket är att undersöka och diskutera hur kunskap om konstnärliga uttryck kan användas i t ex psykoterapi och rehabilitering, men också att utforska hur erfarenheter från klinisk verksamhet kan berika forskning inom olika discipliner. Ytterligare en ambition är att nätverket ska bli en plattform för personer som är intresserade av att bedriva forskning som berör konstnärliga uttryck och klinisk verksamhet.

Nätverkets ledare är verksamma inom litteraturvetenskap och psykologi men arbetet berör också närliggande områden såsom socialt arbete och vård, och alla former av konstnärliga uttryck.

Nätverksledare: Cecilia Pettersson och Elisabeth Punzi

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2016-05-16