Världen i vården och vården i världen - mångkulturella möten och interkulturell kommunikation i hälso- och sjukvård (7,5 hp)

Kursbeteckning: OM3203
Institutionen för vårdvetenskap och hälsa

Kurs på avancerad nivå vid, Sahlgrenska akademin, som betonar betydelsen av sociokulturella aspekter inom hälsa, ohälsa och vård i både nationellt och globalt perspektiv. Som kurstiteln signalerar är viktiga teman kulturmöten, intersektionalitet och interkulturell kommunikation. Ett mål är att studenterna skall kunna identifiera olika kulturfaktorer i vårdarbetet, liksom att utveckla reflektionsförmågan kring hur olika identiteter kan påverka upplevelser av hälsa och ohälsa.

"Världen i vården och vården i världen – mångkulturella möten och interkulturell kommunikation i hälso- och sjukvård" gavs första gången 2004 på grundnivå. Numera är förkunskapskravet 90 hp inom det hälsovetenskapliga fältet eller yrkesexamen inom området. Kursen ges även numera på engelska, som kvällskurs på tredjedelsfart och tanken är att studenter skall kunna läsa vid sidan av en ordinarie programutbildning. Den har de senaste åren haft runt 40 studenter, varav några från andra länder.

Klicka här för att läsa mer om kursen.

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2017-02-09