Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Kultur och hälsa en ekonomisk fråga

  [2017-06-21] Hur kan sociala ojämlikheter på hälsoområdet bekämpas genom konst och kultur? Det var ämnet för ett av rundabordssamtalen på ekonomifestivalen i Trento, Italien.

 • Kompetenscentrum för kultur och hälsa i vården

  [2017-01-23] Stockholms läns landsting har fått ett Kompetenscentrum för kultur och hälsa. Syftet är att långsiktigt arbeta med konst och kultur i vården.

 • Läs och må bra - stressa av med böcker

  [2017-01-16] Egentligen behövs det ju ingen särskild anledning till att ligga på soffan med en bra bok. Men det är inte bara ett nöje ¿ läsning kan också vara en väg till god hälsa, det skriver månadstidningen Femina i sitt senaste nummer.

 • Nordiskt-ryskt samarbete om kultur och hälsa

  [2016-12-22] Under två år har de nordiska länderna och Ryssland haft ett utvecklingssamarbete inom hälso- och sjukvård. Samarbetsprogrammet Culture for Health avslutades nyligen med en konferens i Sankt Petersburg.

 • Rita Charon intervjuad i Läkartidningen

  [2016-12-22] ¿ The care of sickness is a work of art. Det förklarar professorn och allmänläkaren Rita Charon, en förgrundsfigur inom narrativ medicin, för Läkartidningen.

 • Narrativ medicin får en egen förening

  [2016-12-22] Narrativ medicin har fått en egen förening i Sverige, rapporterar Läkartidningen. Syftet är att värna om patientmötet och patientens historia.

 • Narrativ medicin - en workshop om läkekonst och annan konst

  [2016-12-02] Narrativ medicin är ett begrepp för att beskriva hur man kan främja läkande genom att sätta människans berättelse i centrum. Genom att integrera humanistiska perspektiv kan man komma längre när man sätter och tolkar diagnoser och hur patienten på bästa sätt kan få hjälp att hantera sin sjukdom. På Kungälvs sjukhus har man kommit långt med narrativ medicin i sina personcentrerade patientronder. Den 25-26 november ordnade de en workshop där man bjudit in professor Rita Charon från Columbia University i New York som är världsledande på ämnet.

 • Forskning visar hur kultur kan användas för hälsan

  [2016-10-11] Hur kan läkare använda sig av skönlitteratur? Hjälper film människor att må bättre? Kan en kör- och orkesterskola verka för ökad integration? Antologin Kultur och hälsa i praktiken visar hur kultur kan användas framgångsrikt i bland annat vård och skola.

 • Ny antologi - Kultur och hälsa i praktiken

  [2016-10-10] Kultur och hälsa har utkommit med en ny antologi - Kultur och hälsa i praktiken

 • Öppen föreläsning med professor Rita Charon

  [2016-09-22] Centrum för kultur och hälsa i samarbete med Nätverket för medicinsk humaniora samt Centrum för kritiska kulturarvsstudier presenterar en öppen föreläsning med professor Rita Charon, Columbia University, New York, USA. Temat för föreläsningen är Narrative Medicine: Creativity, Doubt and Healing

Fler nyheter

Kontaktinformation

Centrum för kultur och hälsa

Box 200, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2012-06-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?