Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kompetenscentrum för kultur och hälsa i vården

Nyhet: 2017-01-23

Stockholms läns landsting har fått ett Kompetenscentrum för kultur och hälsa. Syftet är att långsiktigt arbeta med konst och kultur i vården.

Kompetenscentrum för kultur och hälsa i vården skall bland annat erbjuda forum för kreativa möten, som symposier, workshops och föreläsningsdagar. Centret arbetar också med stöd och överblick av diverse konst- och kulturprojekt i vården.
– Under 2017 läggs grunden för kompetenscentrumets struktur, säger projektledaren Haris Agic, socialantropolog med inriktning mot medicinsk antropologi.

Långsiktiga mål

Etableringen av Kompetenscentrum för kultur och hälsa vid Stockholms läns landsting är ett samarbete mellan hälso- och sjukvårdsförvaltningen och kulturförvaltningen, som anknyter till befintliga kulturverksamheter i vården.
En ambition är att konst och kultur på lång sikt skall integreras i hälso- och sjukvården. Ett annat mål är att främja en forskningsnära verksamhet och verksamhetsnära forskning med fokus på mångvetenskap. Särskilt fokuseras mötet och samarbetet mellan patienter, vårdgivare, forskare, samt kulturutövare och konstnärer.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?