Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny rapport om medicinsk humaniora

Nyhet: 2014-03-25

Medicinsk humaniora är ett snabbt växande internationellt forskningsfält. En aktuell rapport ger en bred överblick över området och dess utveckling vid svenska lärosäten med fokus på Göteborgs universitet.

I ett landskap för högre utbildning och forskning som är statt i förändring ställs allt större krav på de akademiska disciplinerna att visa sin relevans för samtida samhällsutmaningar. Ett av de områden som tydliggör relevansen hos humaniora är vad som kommit att kallas "medicinsk humaniora".
I rapporten Medicinsk humaniora vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet ger Ola Sigurdson, professor i tros och livsåskådningsvetenskap och föreståndare för Centrum för kultur och hälsa, och Wilhelm Kardemark, fil dr i tros och livsåskådningsvetenskap, en överblick av det nyskapande forskningsfältet.

En bred bakgrund
Medicinsk humaniora vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet beskriver hur medicinsk humaniora som område kommit att utvecklas, hur det har definierats och vilken relevans det kan tänkas ha, hur området ser ut i Sverige i stort och vid Göteborgs universitet i synnerhet. Sigurdson och Kardemark presenterar också möjliga strategier för en satsning inom fältet från Humanistiska fakultetens sida.
Rapporten är tillgänglig för nedladdning via Göteborgs universitet.
Klicka här för att läsa Medicinsk humaniora vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet
.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?