Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Öppen föreläsning med professor Rita Charon

Nyhet: 2016-09-22

Centrum för kultur och hälsa i samarbete med Nätverket för medicinsk humaniora samt Centrum för kritiska kulturarvsstudier presenterar en öppen föreläsning med professor Rita Charon, Columbia University, New York, USA. Temat för föreläsningen är Narrative Medicine: Creativity, Doubt and Healing. Rita Charon är professor i medicin och föreståndare för programmet för narrativ medicin vid Columbia University i New York.


Rita Charon är professor i medicin men tog ursprungligen en doktorsexamen i Engelska. När hon blev specialist i allmänmedicin insåg hon hur centralt berättelsen är i arbetet med patienter. På medicinutbildningen vid Columbia ingår kurser i narrativ medicin och Rita Charon ansvarar för  läroplanerna. Parallellt undervisar hon i litteraturteori, narratologi och kreativt skrivande för studenter och lärare vid medicinska fakulteten och i forskarutbildningen i Narrativ medicin. Hennes litterära fördjupning fokuserar på olika aspekter av narratologi, romaner och berättelser om Henry James.  Hon arbetar också för att förbättra undervisningen i samhällsvetenskap och beteendevetenskap i medicinutbildningen. 

Hon anlitas ofta som föreläsare internationellt och har publicerat mycket i tidskrifter som The New England Journal of Medicine, Lancet, JAMA, Annals of Internal Medicine och Henry James Review.

Datum: 28/11, 2016
Tid: 10:00-12:00
Plats: Lilla Hörsalen, Humanisten, Göteborgs universitet
Alla är välkomna!

 


 

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?