Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rita Charon intervjuad i Läkartidningen

Nyhet: 2016-12-22

 – The care of sickness is a work of art. Det förklarar professorn och allmänläkaren Rita Charon, en förgrundsfigur inom narrativ medicin, för Läkartidningen.

Rita Charon är specialist i internmedicin och professor i medicin verksam vid Columbia-universitetet, men har även en bakgrund som litteraturvetare. Nyligen utkom hennes bok Narrative medicine: Honoring the Stories of Illness. I slutet av november besökte hon Sverige.

För 16 år sedan var hon med och startade programmet Narrativ medicin på Colombia-universitet. I dag ingår narrativ medicin i grundutbildningen vid flera universitet.

Rörelsen kom till som ett svar på fragmentiseringen och avhumaniseringen i hälso- och sjukvården. – Vi var helt enkelt trötta på att praktisera en läkekonst som var begränsad till vävnader och organ, säger Rita Charon till Läkartidningen.

Klicka här för att läsa hela intervjun med Rita Charon i Läkartidningen.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2012-02-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?