Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nätverket för religion och klinisk psykologi

Nätverket för religion och klinisk psykologi vänder sig till studenter, forskare och kliniskt verksamma som är intresserade av vilken betydelse religion och livsåskådning har för människans utveckling, välbefinnande och meningsskapande samt för psykologisk teoribildning.


Nätverket bedriver seminarieverksamhet och bjuder in föreläsare som arbetar med frågor om religion och livsåskådning i relation till klinisk verksamhet eller teoribildning.

En ambition är att utifrån ett interdisciplinärt perspektiv undersöka och diskutera hur frågor om religion och livsåskådning kan integreras i klinisk verksamhet. Ytterligare en ambition är att nätverket ska vara en plattform där forskning och klinisk praktik kan mötas.

Nätverkets ledare 


Nätverket leds av Elisabeth Punzi och Lisa Rudolfsson vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet, tillsammans med Niclas Hagen som är samordnare för Medicinsk humaniora, GU.


Elisabeth Punzi är legitimerad psykolog och doktor i psykologi. Hennes undervisning rör psykoanalys, humanistisk-existentiell psykologi, etnicitet och genusperspektiv. Hon forskar bland annat om missbrukspsykologi, relationen mellan judendom och psykoanalys, judiskt församlingsliv och betydelsen av kulturella uttryck för människors meningsskapande.


Lisa Rudolfsson är doktor i psykologi och hennes undervisning rör allmän religionspsykologi, själavård, klinisk sexologi, samt kliniska implikationer av att möta troende människor i terapi. Hon forskar bland annat om Svenska kyrkans tystnadsplikt, sexuella övergrepp och religiös tro, samt om hur professionellas bemötande påverkar bearbetningen hos den som har varit utsatt för sexuella övergrepp.


Niclas Hagen är doktor vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori samt samordnare för Medicinsk humaniora. Skärningspunkterna mellan medicin och humaniora har varit en röd tråd genom hans forskning och han har bland annat undersökt hur patienter och allmänhet kan involveras i och påverka forskning.

 

Sidansvarig: Lovisa Aijmer|Sidan uppdaterades: 2016-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?