Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

The Culture and Brain Health Initiative

Människans hjärna och nervsystem påverkas ständigt av olika typer av sinnesstimulans från den miljö som vi befinner oss i. En berikad stimulerad miljö är nödvändig för att vi skall kunna hålla vår hjärna intellektuellt intakt när vi åldras och utgör också en hörnsten i moderna rehabiliteringsprogram för hjärnskadade. 

I målsättningarna för forskningsprogrammet The Culture and Brain Health Initiative ingår att öka förståelsen kring hjärnans plasticitet och läkningsförmåga. Att undersöka effekterna av sinnesstimulans genom olika kulturella aktiviteter, såsom musik och dans. Ett av syftena är att förstå och utnyttja kulturens möjligheter att uppnå förbättrade förutsättningar för hjärnhälsa, gott åldrande med bibehållen kognitiv funktion, samt att öka möjligheterna för läkning och funktionsåterkomst efter skada och sjukdom i hjärnan.

Forskningsprogrammet är tvärvetenskapligt och innefattar samarbete mellan bland annat neuroforskare, musiker och musikforskare.

Projektledare: Michael Nilsson
Finansiär: Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur

Kontaktinformation

Centrum för kultur och hälsa

Box 200, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2012-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?