Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Föreståndare

Ola Sigurdson

Ola Sigurdson är sedan den 1 juli 2011 föreståndare för Centrum för kultur och hälsa. Sitt huvudsakliga arbete har han som professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion.

Sigurdson disputerade 1996 inom systematisk teologi vid Lunds universitet på en avhandling om den svenska receptionen av Karl Barths teologi. Sedan dess har han arbetat i Stockholm, Lund och Uppsala innan han kom till Göteborgs universitet 2003. Där forskar han inom ramen för ett program om religion, kultur och hälsa som han också varit med om att initiera.

Han är författare till ett femtontal monografier och antologier inom framför allt inom systematisk teologi, religionsfilosofi och politisk filosofi. Bland de senaste verken märks Himmelska kroppar (Glänta, 2006; engelsk översättning Eerdmans, 2013), Det postsekulära tillståndet (Glänta, 2009) och Theology and Marxism in Eagleton and Žižek (Palgrave Macmillan, 2012).

Sigurdson har varit gästforskare i Uppsala, Cambridge och Princeton och är även aktiv som kulturskribent.

Läs mer om Ola Sigurdson på websidan för Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion.

Kontaktinformation

Centrum för kultur och hälsa

Box 200, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2012-01-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?