Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hälsa: natur, kultur och livsrytm (15 hp)

Kursbeteckning: MU1605
Museion, Institutionen för globala studier

Kurs på grundnivå som anknyter till socialantropologi, humanekologi och global hälsa. Bland annat analyseras begreppen hälsa, natur och kultur med utgångspunkt i hållbar utveckling och globalisering. Intresse riktas mot natur och kultur som helande krafter, liksom strategier för livsrytm, hälsa och vila. På kursen medverkar externa föreläsare från bland annat sociologi, musikvetenskap, samt tros- och livsåskådningsvetenskap. Utbildningen inbegriper ett självständigt arbete under viss handledning.

"Hälsa: natur, kultur och livsrytm" lockar en blandad skara studenter, varav många med en bakgrund i vårdyrket. Antalet deltagare har varierat, men generellt hållit sig kring tjugo–trettio. Kursen, som går på halvfart, gavs första gången 2008 och har delvis en föregångare i en kurs i medicinsk antropologi vid School of Global Studies, Göteborgs universitet.

Klicka här för att läsa mer om kursen.

Kontaktinformation

Centrum för kultur och hälsa

Box 200, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2017-02-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?