Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personcentrerad vård (7,5 hp)

Kursbeteckning: PCV020
Institutionen för vårdvetenskap och hälsa

Kurs på avancerad nivå som inbegriper utvecklandet av etiska förhållningssätt beträffande personcentrering och förmåga att definiera grundbegrepp, som "person" och "berättelse". Den anknyter till ett vidare kulturbegrepp i både praktiskt och teoretiskt hänseende genom till exempel intresset för personcentreringens filosofiska grunder. Vikt fästs vid personalens roll som ledare för ett förändrat förhållningssätt inom hälso- och sjukvård, samt omsorg.

"Personcentrerad vård" vänder sig till studenter inom läkar-, sjuksköterske-, arbetsterapeut- och fysioterapeutprogrammen, men också andra studenter inom hälsoområdet. Kursen går som kvällskurs på tredjedelsfart och tanken är att deltagare skall kunna läsa vid sidan av en ordinarie programutbildning. Den bygger vidare på pilotkursen "Personcentrering inom hälso- och sjukvård samt omsorg" (PCV010), som gavs 2015 och antog runt 40 studenter.

Klicka här för att läsa mer om kursen.

Kontaktinformation

Centrum för kultur och hälsa

Box 200, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2017-02-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?