Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningsmiljöer: nationella

Medicinsk humaniora

Forskningsnätverket Genus och hälsa vid Linköpings universitet är ett tvärvetenskapligt nätverk för forskare inom framför allt humaniora, samhällsvetenskap, medicin och vårdvetenskap.
Webbplats: www.imh.liu.se

Nordic Network: Gender, Body, Health har en bas vid Uppsala universitet och är ett tvärvetenskapligt nätverk som samlar forskare från såväl humaniora som samhällsvetenskap och medicin.
Webbplats: www.genna.gender.uu.se

Global hälsa

Centre for Health Equity Studies (CHESS) är ett samarbete mellan Stockholms universitet och Karolinska Institutet. CHESS forskar om systematisk ojämlikhet i hälsa mellan individer och sociala grupper.
Webbplats: www.chess.su.se

Centre for Healthcare Architecture (CVA) vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg är en nationell arena för forskning om vårdmiljöer.
Webbplats: www.chalmers.se/arch/SV/samverkan/centrum-for-vard

Centrum för urbana studier vid Göteborgs universitet söker stärka forskningen om sociala och kulturella frågor kring urbanitet, globalisering, segregation, ungdom och lärande.
Webbplats: www.urban.gu.se

Centrum för konsumtionsvetenskap vid Göteborgs universitet bedriver tvärvetenskaplig forskning om bland annat konsumtionsmönster, hållbar konsumtion, genus och segregation.
Webbplats: www.cfk.gu.se

Konst och hälsa

Centrum för vårdens arkitektur (CVA) vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg är en nationell arena för forskning och kunskapsspridning om vårdmiljöer.
Webbplats: www.chalmers.se/arch/SV/samverkan/centrum-for-vard

Den musicerande människan är ett nationellt, tvärvetenskapligt forskningsprogram med fokus på olika former av samspel mellan musik och hälsa.
Webbplats: www.musicerandemanniskan.se

GOArt - Göteborg Organ Art Center bedriver forskning vid Göteborgs universitet inom det konstnärliga området och kulturarvsfältet.
Webbplats: www.goart.gu.se

Studier i hälsans begrepp

SMEC - Studies of Medicine, Expertise and Controversy är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö med vetenskapsteoretiskt fokus som studerar hur medicinsk vetenskap och praktik interagerar med politik.
Webbplats: www.flov.gu.se
 

Läs våra böcker om området kultur och hälsa

Kultur och hälsa i praktiken (2016) 
Avsikten med vår antologi Kultur och hälsa i praktiken är dels att
ge en presentation av hur man har arbetat eller kan arbeta med
kultur och hälsa inom olika verksamhetsområden som hälso- och sjukvård och utbildning, men också hur detta kommer in i människors vardag på olika sätt. 

Ladda ner boken som pdf

Kultur och hälsa: Ett vidgat perspektiv (2014) ger en bred överblick av forskningen inom området och dess alla delar

Ladda ned boken som pdf

Kontaktinformation

Centrum för kultur och hälsa

Box 200, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Daniel Brodén|Sidan uppdaterades: 2013-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ckh.gu.se/vart-omrade/Forskningsmilj%C3%B6er-nationella/
Utskriftsdatum: 2020-07-08